Familjeföretag i samspel

2016-06-03

Hallingplast omtalas i dom Norska facktidningarna VVS-aktuelt och Byggfakta för vårt samarbete med Reinert-Ritz.

Artikeln är översatt nedan, men kan även läsas här!

Text och foto av Odd Borgestrand

Mûnchen

 

Roar Sannem och Sverre Tragethon, leder var sin delegation med norska och svenska kunder och samarbetspartners till Reinert-Ritz för att bli känd med detta speciella familjeföretag.

– Detta är ett företag med ett starkt fokus på kvalitet och innovation, och denna typ av företag vill vi väldigt gärna samarbeta med, säger Sannem och Tragethon till VVS aktuellt.

 De senaste åren har det utvecklat sig ett nära samarbete inom produktutveckling. Hallingplast är duktig på att hämta in återkoppling från sina kunder för att kunna utveckla sina produkter. Detta sker i stor grad i samarbete med tyska Reinert-Ritz.

 

Innovationspris

 Företaget vant årets innovationspris i InfraTech, och ett sådant pris vinner man enbart genom att ha medarbetare som hele tiden jagar nyskapande idéer genom känd forskning, en modern produktionsanläggning och med garanti för högsta kvalitet.

 VD Michael Ritz säger till VVS aktuellt att han ser på ledningen och medarbetarna i Hallingplast mer som familjemedlemmar än kunder.

-Vi kan tacka Hallingplast för en rad goda inspel till produktförbättringar och till nya produkter. Vår styrka är att vi kan utveckla produkter för försäljning på andra marknader också, säger han.

 

Två familjeföretag

– Hallingplast bygger på samme filosofi som oss, och när två familjeföretag har samma hållning till kvalitet och innovation är det naturligt att vi önskar att hjälpa varandra att bli ännu bättre.

 Hallingplast arbetar väldigt nära sin marknad. Företaget är inte rädd för att komma med inspel till förbättringar av våra produkter. Det kommer stadigt förslag till nya applikationer, och dessa inspel drar vi nytta av i våra övriga marknader. Tillsammans är vi också övertygade att vi kan reducera produktionskostnaderna samtidigt som vi kan öka kvaliteten. Då ökar vi också säkerheten på Va-anläggningarna runt om i världen, och vi kan som rördelsproducent vara med och reducera det stora korrosionsproblemet som branschen sliter med. Därför är samarbetet med Hallingplast en win-win situation för båda företagen, menar Michael Ritz.

 

Sträcker sig lite längre

 Hallingplast är nu i färd med att bygga upp ett omfattande testfält för PE-rör med stöttning från bland annat Innovation Norge. Reinert-Ritz menar att detta i sig själv är ett bevis för att de har en sammarbetespartner som önskar att sträcka sig ännu lite längre. Det tyske företaget är inte direkt involverat i testfältet, men ställer sina produkter till disposition.

– Vi köper först och främst de lite mer speciella produkterna som passar in i vårt produktsortiment, förklarar Sverre Tragethon.

– Reinert-Ritz är väldigt duktig på specialtillpassade komponenter, och de producerar med hög kvalitet det vi önskar.  Skall vi utveckla oss vidare är det viktigt att vi finner partners som vi kan samarbeta med och lita på. Det har vi lyckats med så långt med Reinert-Ritz. Därför är det också väldigt trevligt att ta med våra norska och svenska kunder till ett möte med medarbetare hos Reinert Ritz i samband med IFAT, lägger han till.

 

Håller sig orienterad

– Under IFAT träffar vi många leverantörer och branschaktörer under samma tak, och det är alltid några små och kanske lite större nyheter vi kan snappa upp och ta med oss hem. Både för att hålla oss orienterade om de produkterna som finns på marknaden och för att få idéer till nya och innovativa produkter. Det är också viktigt att vi har med oss de som använder produkterna i det dagliga. Det är ute i fält VA-nätet blir upprättat och återkopplingarna från aktörerna ute är det allra viktigaste, menar Tragethon och Sannem.

– Som producent har vi ett ansvar för att bygga goda relationer mot de olika aktörerna i värdekedjan. Vårt mål är att bidra till kompetenshöjning också hos rådgivare och ledningsägare inom PE rörsystem i tillägg till god dialog med våra internationella partners, understryker de två Hallingplast-ledarna.

Om Hallingplast

Hallingplast extruderar rör och profiler i olika plastmaterial, med betoning på polyeten (PE) och polypropen (PP).
Genom samarbete med några av Europas bästa företag inom plastbearbetning, erbjuder vi ett komplett sortiment av rör och delar.

Läs mer om Hallingplast ›

Umbraco CMS från MarkedsPartner