VD Sverre Tragethon (höger) och Försäljningschef Martin Andersson i Halling plast AB är Sverige redo för spridning av bra produkter, system och bestillerkompetanse den svenska marknaden. Innovativa produkter kommer från en av Europas modernaste pipe fabriker, beläget i Ål i Hallingdal

Vi satsar i Sverige!

2015-10-16

Hallingplast som har bildat ett eget försäljningsbolag i Sverige med Sverre Tragethon som VD och Martin Andersson som Försäljningschef. Hallingplast Sverige AB har etablerat sig med ett kontor i Alingsås, 40 km öster om Göteborg.

Hallingplast har varit på den svenska marknaden sedan slutet av 80-talet, men då bara som en leverantör av order som har kommit till vår fabrik i Hallingdal. Nu vill vi ta en mer aktiv roll och i första hand som en systemleverantör. Vi tror särskilt våra JAPI och SESU är innovativa produkter som den svenska marknaden ska bekanta sig med och använda, säger Sverre Tragethon. Med sin långa erfarenhet inom Hallingplast kommer Sverre Tragethon vara den naturliga länken till moderbolaget i Hallingdal. Han kommer också att vara en nyckelspelare i hanteringen av produktspridning både på den norska och svenska marknaden. Försäljningschef Martin Andersson (47) är ingen nykomling i branschen. Han kan rörbranchen och i synnerhet PE industrin mycket väl, dels från sina många år på Borealis och egeplast. Nu är han ser fram emot att inleda en ny era på Hallingplast Sverige AB

Har kompetens

Svenska ledningsägare har ett stort behov av en bra samtalspartners inför viktiga beslut om produkten och systemval inom vatten- och avloppsinvesteringar. Som tillverkare är det vi som sitter kompetensen hos våra produkter och system. Vi anser att det är viktigt att tänka enhetligt på runt leverans av rörsystem och inte på varje enskild komponent. På så sätt kan vi undvika många av de misstag som sker med både vid nya installationer och underhåll i dag, säger Martin Andersson. Det är nästan som Lego och Duplo. Separat, bra produkter, men de är inte tillverkade för att passa ihop. det är med olika rörsystem och produkter, säger Tragethon, i hopp om bilden inte blir alltför banal. När vi går in på den svenska marknaden är det med en önskan att bidra till förbättrad kvalitet av anläggningar som kommer att hålla för kommande generationer.

Bra dialog

Som tillverkare har vi ett ansvar att bygga bra relationer med olika aktörer i värdekedjan. Vårt mål är att bidra med kompetens till konsulter och ledningsägare inom PE-rörsystem, betonar Tragethon. -Det skall vara konkurrensen på en marknad, och nu anmäler vi oss till denna tävling. Med vår kompetens, produkter och system kan vi bidra till goda lösningar för den svenska infrastrukturen, avslutar Tragethon och Andersson.

Kontaktuppgifter till Martin och Sverre, du hittar här!

Om Hallingplast

Hallingplast extruderar rör och profiler i olika plastmaterial, med betoning på polyeten (PE) och polypropen (PP).
Genom samarbete med några av Europas bästa företag inom plastbearbetning, erbjuder vi ett komplett sortiment av rör och delar.

Läs mer om Hallingplast ›

Umbraco CMS från MarkedsPartner